tirsdag 22. februar 2011

Hvordan avgjøre hva du skal fokusere på?

Hvis det er ulykke med for eksempel fly. Hvordan skal du avgjøre hva du skal fokusere på?
Skal du lage en sak utfra hvor mange som døde eller hvor mange som overlevde?
Det blir kanskje en litt mer positiv sak hvis du velger å skrive om de som klarte seg, men folk er alltid interessert i å vite hvor mange som omkom, men som sakt, hvordan skal du ta avgjøreslen ?

4 kommentarer:

  1. Interessant. Filosofen, Morten. hehe:P Hva om jenta di liker krøllene dine? Eller hva om jenta di ikke liker at sjegget stikker? Klippe, ikke klippe, klippe..

    SvarSlett
  2. Det er noe med synsvinkelen, Morten: viss du kjører utfor veien og kommer fra det med vraka bil, men uskada person, hadde du flaks ikke blei skada, eller uflaks som kjørte ut? Forskere har funnet at folk som fokuserer på flaks, blir lykkelige, mens de som fokuserer på uflaks, blir misfornøyde med tilværelsen.
    Hvem av dem er du?

    SvarSlett
  3. jeg vil bare si at jeg er begge. for jeg har alltid sakt i hele mitt liv at jeg har flaks i uflaks, selv når jeg har uflaks så har jeg flaks kan man vel si :P jeg kan ta et eksempel: for 2 år siden brakk jeg armen min, det var et ytre brudd, dette såret (eller hullet som jeg liker å kalle det) åpnett akkurat der hovedpulsåren min ligger. heldighis klarte det brukne benet å bomme akkurat. men hvis den hadde truffet hadde jeg nok ikke vert her i dag ;P

    SvarSlett
  4. ok... da har jeg lært noe i dag også :) hehe
    vil tro jeg er typen person som liker å høre om positive saker i media. Ikke dødsfall og slikt, med andre ord ting som gjør meg lykkelig. =)

    SvarSlett